Emke

Marcipánízű golyók

Sütés nélküli egyszerű desszert, akár ünnepi asztalra. Nálunk minden alkalomra készül a többi süti mellé és cseppet sem meglepő módon ez fogy el a leghamarabb. Az egész család imádja.

Hozzávalók:

  • 15 dkg búzadara
  • 2 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg darált keksz
  • 1 zöld mandula aroma

Elkészítés:

A felforralt tejet ráöntjük a búzadarára, elkeverjük és hagyjuk állni, amíg a dara magába szívja a tejet.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darát, a kekszport, az aromát és jól összedolgozzuk. A masszából diónyi golyókat formálunk és megforgatjuk kókuszreszelékben, kakaóporban, porcukorban, apróra vágott/darált dióban vagy mandulában, szezámmagban… stb.

Legutóbb olvasztott csokival öntöttem le néhányat, isteni lett. Arra gondoltam jövő karácsonyra lehetne akár házi készítésű szaloncukrot is csinálni belőle.

IMG_20141220_132132

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha tetszett, kérlek oszd meg, hogy mások is láthassák.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!