Sütés nélküli egyszerű desszert, akár ünnepi asztalra. Nálunk minden alkalomra készül a többi süti mellé és cseppet sem meglepő módon ez fogy el a leghamarabb. Az egész család imádja.
Hozzávalók:
- 15 dkg búzadara
- 2 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg darált keksz
- 1 zöld mandula aroma
Elkészítés:
A felforralt tejet ráöntjük a búzadarára, elkeverjük és hagyjuk állni, amíg a dara magába szívja a tejet.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darát, a kekszport, az aromát és jól összedolgozzuk. A masszából diónyi golyókat formálunk és megforgatjuk kókuszreszelékben, kakaóporban, porcukorban, apróra vágott/darált dióban vagy mandulában, szezámmagban… stb.
Legutóbb olvasztott csokival öntöttem le néhányat, isteni lett. Arra gondoltam jövő karácsonyra lehetne akár házi készítésű szaloncukrot is csinálni belőle.
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha tetszett, kérlek oszd meg, hogy mások is láthassák.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: