Marcipánízű golyók

Sütés nélküli egyszerű desszert, akár ünnepi asztalra. Nálunk minden alkalomra készül a többi süti mellé és cseppet sem meglepő módon ez fogy el a leghamarabb. Az egész család imádja.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A felforralt tejet ráöntjük a búzadarára, elkeverjük és hagyjuk állni, amíg a dara magába szívja a tejet.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darát, a kekszport, az aromát és jól összedolgozzuk. A masszából diónyi golyókat formálunk és megforgatjuk kókuszreszelékben, kakaóporban, porcukorban, apróra vágott/darált dióban vagy mandulában, szezámmagban… stb.

Legutóbb olvasztott csokival öntöttem le néhányat, isteni lett. Arra gondoltam jövő karácsonyra lehetne akár házi készítésű szaloncukrot is csinálni belőle.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha tetszett, kérlek oszd meg, hogy mások is láthassák.

Címkék: ,
Tovább a blogra »