Emke

Dupla csokis korong

Szeretem az édes bűnbeeséseket. Elsétálva a Fornetti üzlet előtt nem tudom megállni, hogy ne vegyek csokis korongot és egy kis boldogsághormonhoz juttassam a szervezetemet. Csak éppen nem pénztárcát kímélő kényeztetés kategória ez a számomra. Ezért kutatni kezdtem a recept után és jó néhányat kipróbáltam, mire megtaláltam az igazit.  Sőt, amit találtam sokkal jobb, mint az eredeti.

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • 1 ek. brandy vagy cherry brandy aroma
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1/3 bögre jó minőségű holland kakaó 
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. tej
  • 1 tábla étcsoki vagy tortabevonó

Elkészítés:

A száraz összetevőket összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát egy óra hosszára hűtőbe tesszük pihenni, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, majd a két tenyerünk között kilapítjuk őket és sütőpapírra helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 percig sütjük. A korong akkor jó, ha kívülről kérget kap a tészta, de belül lágy, krémes marad.

Megjegyzés: egyik próbálkozásomnál az egyik üzletlánc saját márkás kakaóját használtam és ízetlen lett a korong. A színe sem volt olyan szép mély barna. Használjuk inkább 100 Ft-tal drágább kakaót, ezen nem érdemes spórolni.

IMG_20141228_153112

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!