Szeretem az édes bűnbeeséseket. Elsétálva a Fornetti üzlet előtt nem tudom megállni, hogy ne vegyek csokis korongot és egy kis boldogsághormonhoz juttassam a szervezetemet. Csak éppen nem pénztárcát kímélő kényeztetés kategória ez a számomra. Ezért kutatni kezdtem a recept után és jó néhányat kipróbáltam, mire megtaláltam az igazit. Sőt, amit találtam sokkal jobb, mint az eredeti.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A száraz összetevőket összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát egy óra hosszára hűtőbe tesszük pihenni, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, majd a két tenyerünk között kilapítjuk őket és sütőpapírra helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 percig sütjük. A korong akkor jó, ha kívülről kérget kap a tészta, de belül lágy, krémes marad.
Megjegyzés: egyik próbálkozásomnál az egyik üzletlánc saját márkás kakaóját használtam és ízetlen lett a korong. A színe sem volt olyan szép mély barna. Használjuk inkább 100 Ft-tal drágább kakaót, ezen nem érdemes spórolni.